zondag 20 april 2014

Winery en Dutch cheese


Via een klant van Erik's werk hebben we drie jaar geleden Wouter leren kennen, een Nederlander die hier in Kelowna samen met zijn vrouw een wijngaard heeft, Rose Hill Winery. We waren uitgenodigd voor vanmiddag en na een kort ritje door de vele wijn- en fruitgaarden van Kelowna was het tijd voor een live kennismaking. Onder het genot van koffie en thee, en onze zelfgemaakte 'hollandse' appeltaart, hebben we heerlijk in de zon gezeten met prachtig uitzicht en omringd door bergen. 

Het voelde meteen vertrouwd en we hebben uren gekletst over van alles en nog wat. Vooral ook gesproken over de typisch Canadese en Hollandse gewoonten en het eten, en met name de Hollandse kaas. Wouter vertelde over een (van oorsprong) Nederlandse familie die heerlijke kaas maakt naar Hollands recept, zij staan wekelijks op de farmer market hier in Kelowna. 
Vervolgens kwamen de blokjes verschillende kazen op tafel en natuurlijk zelfgemaakte wijn en port. 
Het smaakte echt voortreffelijk, de port was zo zacht van smaak en de kazen waren verrukkelijk. Kortom echt genieten!  Dat wordt deze week naar de farmer market. 


Daarna in het bijbehorende winkeltje meteen een flesje port gekocht. Wouter en zijn vrouw Aura hebben ons tevens nog een kijkje gegeven achter de schermen en we weten nu een beetje hoe wijn wordt gemaakt en wat er allemaal bij komt kijken.

Elke donderdagavond in juli en augustus kun je er genieten van live muziek in de tuin onder het genot van een drankje dus we hebben gezegd zeker een keer te komen. 

 2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ontmoeting voor jullie! Zit Erik het liefst in een badkuip zonder water maar met een drankje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een echte eikenhouten wijnkuip. In het najaar, tijdens het wijnfeest, mogen mensen hierin zelf druiven komen stampen met hun blote voeten.

    BeantwoordenVerwijderen