maandag 21 april 2014

"Inburgeren"

Oké, oké, we weten dat we moeten inburgeren maar wat heerlijk om een winkel binnen te lopen en allerlei Hollandse producten te zien liggen. Vanmiddag hebben we een aantal winkels bekeken en één daarvan was de Mediterrenean market waar we op advies van een Nederlands stel naar toe zijn gegaan. Het leek al veelbelovend want aan de buitenzijde werd reclame gemaakt voor Edammer kaas, op dit moment in de aanbieding (dus Annemarie zal niet meer klagen dat er geen Hollandse kaas is in Canada). Eenmaal binnen zagen we allerlei producten uit verschillende landen, waaronder Nederland, zoals borrelnootjes van AH, stroopwafels, drop, Bolletje beschuit, rookworst, kazen en zelfs mergpijpjes (je-weet-wel, die waar Erik verslaafd aan is). Er moesten dus inkopen worden gedaan en het was zelfs redelijk betaalbaar. 


Daarna nog een aantal winkels bekeken en we hebben al een prachtige 'canoe' gezien, een echte Canadese kano. Voorlopig wachten we daar nog even mee maar hij staat zeker boven aan ons verlanglijstje.


Eind van de middag hebben we onze auto opgehaald en huurauto teruggebracht naar het vliegveld. Ter plekke werd onze verzekering geregeld en de kentekenplaten lagen voor het uitzoeken (helaas hadden we niet zo veel keuze). Echter bleek er een probleem met het Canadese rijbewijs van Annemarie dus morgen moeten we opnieuw naar ICBC (soort CBR) om dat in orde te maken. 

Nu we de meeste dingen hebben geregeld zijn we ons een beetje aan het oriënteren op werk. Vanmorgen zijn we spontaan langs een tandartspraktijk gegaan waar ze een receptionist zoeken. Helaas bleek de praktijk vanwege Easter Monday gesloten waarop we besloten om door te rijden naar een bureau waar ze helpen met het opstellen van een resumé (soort van cv). Ook die bleek gesloten dus we gaan morgen een nieuwe poging doen. Vooral netwerken is een goede manier om aan werk te komen dus we grijpen elke mogelijkheid aan om mensen te vertellen dat we werk zoeken. 

Vanmiddag stonden we te tanken en wat een verademing die benzineprijs, voor nog geen  € 30,00 hadden we een volle tank. 


Opeens kwam er naast ons een pick-up aanrijden waarop stond 'flooring'. Erik heeft meteen de koe bij de horens gevat en is erop afgelopen om een praatje te maken en te vertellen dat hij op zoek is naar werk. Het was een hele vriendelijke man en hij vroeg Erik om zijn gegevens achter te laten. Ook Annemarie heeft inmiddels al enkele mensen gesproken die weer contact hebben met mensen die een belangrijke positie hebben in de gezondheidsinstellingen hier. Zij kunnen ervoor zorgen dat haar cv bij die personen terechtkomt. Dus het is nu van belang dat we zo snel mogelijk ons resumé voor elkaar hebben. 

3 opmerkingen:

 1. Jullie zijn inderdaad heel goed bezig; petje af hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg, al die kansen die jullie zien en aangrijpen.
  Mooi moment ook, want rond pasen is juist het moment voor nieuwe dingen. Maar leuk om te zien dat er dus ook 'oude' bekenden zijn. Ik hoop alleen dat daar niet die vreselijke Haribo reclame van meneer cactus te zien is :-).
  Ik duim voor een 'Yes' voor jullie appartement en voor al het andere dat jullie hopen te realiseren.
  "Tis altijd lente in de ogen van..."
  Liefs,
  Bernadette Engels

  BeantwoordenVerwijderen