maandag 28 april 2014

Eerste werkdag

Vanmorgen om zes uur liep de wekker al af, ditmaal niet vanwege de jetlag al zo vroeg wakker maar vanwege de eerste werkdag van Erik. Beiden moesten we eruit want Erik zou meerijden met een collega en dus moest Annemarie hem afzetten bij Tim Hortons (één van de vele hier in Kelowna).
Stipt om zeven uur waren we op de afgesproken plaats en na een korte kennismaking gingen ze op weg naar Pentincton, een stadje een uur ten zuiden van Kelowna.

Het werk bestaat voornamelijk uit grote klussen, voornamelijk nieuwbouwprojecten. Met name het groot aantal veiligheidsvoorschriften en regels verschilt met het werken in Nederland, zoals het dragen van een veiligheidshelm, -vest, en -bril bij het betreden van het gebouw en ook het niet mogen meenemen van eten in verband met ongedierte. Ook de werkwijze is anders dus dat is wel wennen. Desondanks is de eerste werkdag goed verlopen en heeft Erik aardig wat werk verzet.

Annemarie heeft de wekelijkse boodschappen gedaan en ook dat viel nog niet mee. Maar met veel zoeken en veel vragen is ook dat goedgekomen, behalve dan de aanmaaklimonade. Na uitleg dat het ging om een syrup dat je kunt verdunnen met water kwam de vraag 'is it something you can drink?' Op dat moment werd wel duidelijk dat het in ieder geval niet in deze supermarkt zou gaan lukken. Wellicht dat we kunnen slagen bij de Mediterrenean Market. 

Daarna thuis een broodje gemaakt en spullen bijeengepakt voor een ontspannen middag in het park, e-reader mee en ook de gps om een beetje uit te proberen. Bij Mission Creek Regional Park kun je heerlijk zitten en verschillende routes lopen. Het schijnt dat in september hier zelfs de zalmentrek te zien is, we hebben ook al gehoord dat de zalmentrek goed te zien is bij Hardy Falls, dat ligt vlak onder Kelowna in Peachland. Dat lijkt ons fantastisch maar eerst zomer.

En die zomerse temperaturen komen er nu aan. Vandaag was het al heerlijk weer, genoten met mijn e-reader op een bankje aan het water en de komende dagen blijft de temperatuur stijgen tot ruim boven de 20 graden. 

Vanavond lekker gekookt, speciaal voor Erik (groene) asperges gemaakt want dat had hij wel verdiend na zo'n dafje hard werken. Vanavond duiken we op tijd ons bed in want morgen is het alweer vroeg dag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten