woensdag 16 april 2014

De eerste dag

Welkom op onze (nieuwe) blog waar je onze verhalen en belevenissen in Kelowna kunt lezen.
Op maandag 14 april was het dan eindelijk zover. Vanuit Schiphol zijn we vertrokken naar Kelowna. Onze eerste tussenstop was in IJsland vanwaar we verder vlogen naar Seattle (VS). Bijna de hele route vlogen we over Cananda en we zijn over de Rocky Mountains en zelfs over Kelowna heen gevlogen. Daarna overstappen in Seattle waar we razendsnel klaar waren met alle controles en daarna rustig een hapje gegeten en wachten op onze laatste vlucht. Uiteindelijk zijn we om 23:45 plaatselijke tijd geland op het vliegveld van Kelowna. Eenmaal daar werden we ondervraagd in verband met onze emigratie, er was een klein probleempje ivm het invoeren van de goederen maar gelukkig knepen ze een oogje dicht. Vlug de auto opgehaald zodat ook de medewerker van Avis naar huis kon. Als laatsten vertrokken we van de airport en werden letterlijk de deuren achter ons dichtgedaan.

Blij dat we uiteindelijk om half twee in ons bedje lagen, echter om half acht waren we al weer klaarwakker. Nou ja, we moesten toch van alles regelen dus al vroeg op pad gegaan.
Eerst broodje gegeten bij de Subway en daarna op weg naar de City Hall voor ons social insurance number, we werden zeer vriendelijk ontvangen maar bleken op het verkeerde adres te zijn. Met een pakket aan informatie gingen we op weg naar het genoemde adres. Ook daar bleek dat we geen social insurance number konden regelen maar wel onze inschrijving voor het health plan, de gezondheidszorg,  en dat hebben we meteen geregeld.  Voor ons twee├źn kost de basisverzekering 125 dollar per maand dus dat is in ieder geval een stuk goedkoper dan in Nederland.
We hadden hiervoor geen bankrekeningnummer doorgegeven dus toen we vroegen hoe we dit moesten betalen zei ze dat we dit geld iedere maand kunnen afgeven op kantoor...
Schijnbaar is dat hier de normaalste zaak van de wereld maar we hebben toch maar aangegeven liever via de bank te betalen.

Daarna op weg naar Service Canada voor ons social insurance number. Opnieuw zeer vriendelijk te woord gestaan en ook dat was snel voor elkaar.
Daarom besloten om ook maar meteen het rijbewijs te regelen dus hup, op naar ICBC. Sinds enkele jaren kunnen ook Nederlanders met een rijbewijs hier in British Columbia hun rijbewijs omruilen voor een Canadees rijbewijs, voorheen moest je hiervoor examen doen. Aan de balie werden ons echter nog wel een aantal theorievragen gesteld (waar we trouwens de antwoorden ook niet allemaal op wisten) en moesten we een ogentest doen. Gelukkig, we zijn allebei geslaagd voor de test en met een kwartier was het geregeld. We hebben ons mooie pasje ingeruild voor een geel velletje papier maar binnen een maand krijgen we onze nieuwe pasjes opgestuurd.

Daarna boodschappen gedaan bij de Wal Mart en dat bleek nog niet zo eenvoudig, allerlei andere producten en vooral veel zoeken. Ook liggen de prijzen hier een stuk hoger dan in Nederland, zo betaalden we voor de margarine 3 dollar en voor koffiemelk 2 dollar 50. We hadden er wel rekening mee gehouden maar dat viel toch wel tegen.

En vervolgens meteen weer door, om 15:00 hadden we een afspraak voor bezichtiging van een condo (appartement) in West Kelowna, aan de overzijde van het meer. Vooraf waren we hier heel enthousiast over en tijdens de bezichtiging werden we steeds enthousiaster. Vandaag of morgen hakken we de knoop door, dan meer hierover en natuurlijk foto's.

Na deze vermoeiende dag maar een pizza gehaald en al om half zeven naar bed gegaan voor een uurtje. Eenmaal in bed hadden we geen energie meer om nog op te staan dus vanmorgen om half vijf klaar wakker. Vandaag ook weer allerlei activiteiten op het programma, zoals de bank en kijken naar een auto. Daarover in het volgende bericht meer!

3 opmerkingen:

 1. Geweldige eerste dag en al een hoop geregeld!
  Wij kunnen nu al niet wachten op de rest van jullie grote avontuur.
  X Bas en Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een energie en dat ook nog met jetlag! Hoe laat heb je dit verhaal geschreven ;-), half 5 vanochtend? Heel leuk om het te lezen, was enorm nieuwsgierig naar hoe jullie aankomst in Kelowna was! Canada is een bijzonder land, nooit geweten dat ze zo makkelijk zijn - effe een verkeers theorietoets, je slaagt ook al weet je niet alles hihihihi... Geld naar de bank brengen om een rekening te betalen, geweldig!
  Even een weetje, volgens mij kan je dit wel waarderen: een pakje Becel kost in Nederland 2,04 euro, dat is ook 3 dollar, dus....
  Dikke kus, see you on FT! Dragana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat geweldig, al heel wat geregeld. Mooi zo! Ik ga jullie volgen.

  BeantwoordenVerwijderen