donderdag 17 april 2014

Op 'autojacht'

 

Na het vinden van woonruimte en het regelen van allerlei belangrijke en noodzakelijke zaken zijn we gisteren op jacht gegaan naar een auto. We wisten wel een beetje wat we wilden, in ieder geval een 'hoogzittende' auto maar ja, ook het budget speelt een rol.
Via de advertenties op internet een aantal auto's 'uitgezocht' en daarna op pad gegaan. Na een aantal proefritjes te hebben gemaakt (telkens hetzelfde rondje om niet te verdwalen) hebben we een keuze gemaakt. Het is weliswaar een oud bakkie maar met weinig kilometers op de teller en prijstechnisch een goede deal. Erik heeft nog een beetje kunnen onderhandelen en volgende week kunnen we hem ophalen.

  

's Middags om 15:00 hadden we een afspraak bij de bank. Drie jaar geleden tijdens onze ori├źntatiereis zijn we ook bij de bank geweest en hadden we een afspraak met Christine, een zeer vriendelijke en behulpzame dame. Destijds kon ze weinig voor ons doen omdat we nog geen visum hadden. In de afgelopen jaren hebben we haar een keer of twee gemaild en ze wist ons nog te herinneren. Vorige week hebben we haar opnieuw gemaild en enthousiast mailde ze terug dat we, eenmaal hier, langs moesten komen 'to say hi'. Ook zou ze voor ons een afspraak regelen met een collega die ons zou helpen met bankpasjes etc. Het bleek gistermiddag echter erg druk op de weg, ook loodste onze TomTom ons de verkeerde kant op en uiteindelijk op de gok naar een filiaal gereden. Daar bleek geen Christine te werken maar wel konden ze ons vertellen waar we moesten zijn. Uiteindelijk stapten we om 16:00, een uur later, het goede filiaal binnen waar we elkaar vrijwel meteen bij binnenkomst herkenden. We werden zeer enthousiast en een dikke knuffel ontvangen. Een uur later liepen we uitgerust met onze nieuwe bankpasjes het gebouw weer uit. Het is nog even spannend of we een creditcard krijgen omdat we nog geen inkomen hebben. Toch hebben ze voor ons een aanvraag ingediend omdat we nieuwkomers zijn, spannend dus. Een creditcard is hier van groot belang omdat je daarmee een kredietgeschiedenis opbouwt en de bank kan beoordelen of je kredietwaardig bent, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een hypotheek. Hopelijk krijgen we volgende week goed nieuws daarover.

's Avonds hebben we (met dank aan Bas en Nancy) heerlijk gegeten bij de Spaghetti Factory. De afgelopen jaren hebben we tijdens onze rondreizen verschillende keren gegeten bij de Spaghetti Factory in Banff, Victoria en Jasper. Twee jaar geleden is er ook een restaurant geopend in Kelowna. Gisteravond was dus voor ons hier de eerste keer maar zeker niet de laatste... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten