dinsdag 22 april 2014

Good job!

Vanmorgen meteen op weg gegaan, jawel met onze eigen auto, naar ICBC. In tegenstelling tot vorige week was het een stuk drukker, mede ivm het lange Paasweekend. Uiteindelijk toch vrij snel een nieuw driver license geregeld voor Annemarie en vervolgens richting het kantoor voor de autoverzekering. Ook daar was het behoorlijk druk en na een klein half uurtje waren we aan de beurt. Met twee minuten stonden we echter onverrichterzake weer buiten, we hadden onze papieren niet bij ons en bleken ook bij een verkeerd kantoor te zijn. Dus teruggereden naar het motel, papieren opgehaald en nogmaals een poging gedaan met ditmaal meer succes.

Via internet heeft Erik informatie gevonden over de Kelowna runningclub waar hij zich graag bij wil aansluiten. Annemarie heeft een locatie gevonden waar tai chi lessen worden gegeven en daar zijn we vanmorgen spontaan langs gereden. We werden meteen hartelijk ontvangen en toen ze hoorden dat we uit Nederland kwamen volgde er een uitgebreid gesprek met twee dames van wie één van hen aankomende vrijdag voor drie weken naar Nederland gaat ivm de herdenking van 4 en 5 mei. We hebben haar uitgebreid verteld over Nederland en zij adviseerde ons langs te gaan bij een vriend van haar hier in Kelowna, een oude oorlogsveteraan die oorspronkelijk uit Nederland komt. 
Vervolgens afgesproken om volgende week dinsdagochtend mee te doen met de tai chi beginnerclass. 

Na een bakje koffie te hebben gedronken bij Starbucks werden we gebeld. Vorige week had Erik namelijk via internet gereageerd op een vacature als leerling stoffeerder. Ook al heeft Erik meer dan 20 jaar ervaring, toch heeft dat hem er niet van weerhouden hierop te reageren. Vanmorgen kreeg hij via de mail antwoord en het verzoek om zijn telefoonnummer door te geven. Om een lang verhaal kort te maken, Erik had hem eind van de ochtend aan de telefoon en vertelde dat hij al jarenlang stoffeerder is. Twee uur later zaten we bij Tim Hortons (jawel Philip, bij Timmie) aan de koffie voor een job interview, ofwel sollicitatiegesprek. 
Ondanks het wat gebrekkige Engels kan Erik waarschijnlijk volgende week al aan de slag om een week  te 'proefdraaien', te laten zien wat hij in huis heeft maar ook om zelf te ervaren hoe het hier werkt.

Hierdoor zouden we bijna vergeten dat we net voor deze afspraak ook nog bij onze contactpersoon van het appartement zijn geweest en dat ze uiteindelijk wel akkoord gaan met ons voorstel om vanaf half juni de condo te huren. De contracten zijn getekend en we hebben nu dus een woning op het moment dat we terugkomen van onze reis, we kunnen bij terugkomst onze sleutel ophalen. 

Al met al een hele goede en productieve dag, we hebben de afgelopen week al veel mensen gesproken en dingen geregeld. 's Avonds zijn we wel behoorlijk moe, van al het geregel en vooral van de nieuwe indrukken, alle mensen die we ontmoeten en ook het spreken van een andere taal. 

4 opmerkingen:

 1. Jullie zijn echt goed bezig zeg! Ik begin enigszins jaloers te worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben ik blij voor jullie dat het zo ontzettend goed gaat! Maar ja, daar hebben jullie vooral ook aan eigen inspanning te danken, ongelooflijk goed bezig. Aan het eind van de rit kun je wel en boek schrijven over snel en succesvol inburgeren ;-)! Het is zo leuk om jullie blog te lezen, kijk al uit naar de volgende! Liefs, dragana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn echt heel trots op jullie! Liefs, pa en ma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaat goed daar!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen