vrijdag 18 april 2014

Dagje ontspanning


Na al het geregel van de afgelopen dagen was het vandaag tijd voor een dagje ontspanning en om de omgeving te bekijken. Vanmorgen gelukkig langer kunnen slapen en daarna rustig opgestaan, ontbeten en gebeld met het thuisfront. Daarna besloten om naar Okanagan Mountain Provincial Park te rijden voor een (korte) wandeling. Daarvoor hoefden we alleen maar lakeshore road te volgen, de weg waaraan ook ons hotel ligt. De route leidt, zoals de naam al zegt, langs het meer en al met enkele minuten waren we de stad uit en reden we omhoog met mooi uitzicht over het meer en verschillende wijngaarden. Op zo'n moment is het nog heel onwerkelijk te beseffen dat we hier nu wonen.

Onderweg kwamen we een hele grappige vogel tegen, ook in de stad hebben we deze al eerder gezien maar nu lukte het om er een foto van te maken. Op dat moment zag Erik ook een aantal reeën en vlak voor ze beneden richting het water liepen lukte het om ook eentje te fotograferen. 
En natuurlijk, onze eerste ground squirrel, of is het een chipmunk...?

   Daarna een wandeling gemaakt, wat meteen al flink klimmen was. Tot onze verassing kwamen we bij een waterval waar flink wat smeltwater van de berg naar beneden kwam. Samen genoten van de prachtige omgeving en vervolgens weer teruggelopen naar de auto.

  Vanuit ons motel is het zo'n 100m lopen tot aan Gyro Beach en zelfs dat hadden we nog niet gedaan. Vanavond voor het eten nog even die kant op gelopen en we waanden ons bijna aan zee, zeker vanwege de wind waardoor er kleine golven ontstonden in het water. Daarna thuis samen gekookt maar dat pakte niet helemaal goed uit. In de supermarkt hebben we ons suf gezocht naar nasikruiden maar omdat we die niet konden vinden hebben we maar een potje van het één en ander meegenomen. Echter bleek het een zeer gekruid, lees pittig, goedje te zijn... Ik voelde me als een student die net leert koken. Tja, dat boodschappen doen is nog een hele kunst en dat moeten we nog een beetje in de vingers krijgen. 


Wil je onze blogberichten automatisch ontvangen in je mailbox, klik dan op onderstaande link:
http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=EnkeleReisKelowna

1 opmerking: