zaterdag 26 april 2014

Op proef

Zojuist een telefoontje gekregen met goed nieuws, Erik gaat volgende week aan de slag als woningstoffeerder! Het was nog even spannend de afgelopen dagen want het bleef heel stil. Daarom hebben we gisteren de resumé van Erik opgestuurd en vrij snel daarna werd hij gebeld. 
Het is een week 'op proef' voor beide partijen want ondanks dat Erik jarenlange ervaring heeft werkt het hier toch anders, oa vanwege ander materiaal, veel houten huizen en andere producten. Erik heeft aangeboden om te laten zien wat hij kan, met een aangepast salaris. Hij gaat nu een week op proef als 'apprentice', ofwel leerling. Het salaris is echter vrijwel gelijk aan het uurloon in Nederland.

Voor het werk van Annemarie ligt het iets ingewikkelder. Als maatschappelijk werker val je hier onder The Ministry of Children and Family Development, daarvoor moet je je toch eerst registreren. De vraag is of je als hulpverlener, bijvoorbeeld met gehandicapten, deze registratie ook nodig hebt. Het lijkt namelijk van niet en Annemarie ziet het ook wel zitten om iets anders te gaan doen. Gisteren opnieuw langs de tandartspraktijk gelopen en dit keer haar resumé afgegeven. Het gaat om een nieuw te openen praktijk in West Kelowna dus dat zou wel ideaal zijn omdat we daar straks wonen. 

Op dit moment is het meeste geregeld, gisteren zijn we naar Big White Ski resort gereden om nog de sneeuw te zien en ja hoor, die lag er. Bijna bij de eindbestemming begon het te sneeuwen dus toen zijn we snel omgedraaid. De route er naar toe was erg mooi, met helder weer rijden we deze zeker nog een keer. Vandaag hebben we nog even langs de garage en daarna naar Home Depot om te kijken voor gereedschap die Erik nodig heeft. Vanavond zijn we uitgenodigd bij Nederlanders om te komen eten, gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten