donderdag 24 april 2014

Netwerken

De afgelopen dagen hebben veel in het teken gestaan van 'netwerken'. Gisteren hebben we een Nederlands stel ontmoet, zij wonen inmiddels acht maanden in Kelowna. Niet veel later sprak een ouder echtpaar ons aan, zij hoorden ons namelijk Nederlands praten en vertelden dat zij in de jaren tachtig naar Canada waren geëmigreerd. Samen verhalen uitgewisseld en daarna naar de bank om de borg en huur van onze condo te regelen, ja dat gaat hier middels een 'draft', een soort van cheque.
De woning is dus nu definitief rond (adres volgt tzt). 

Vanmorgen hadden we een afspraak met een Nederlandse makelaar die we een aantal jaar terug op de emigratiebeurs hebben ontmoet en met wie we via social media contact hebben gehouden. Ondanks dat we voorlopig zeker geen woning gaan kopen heeft hij wat meer verteld over Kelowna en wat de mogelijkheden zijn als we op termijn zouden willen kopen. 

Vervolgens hebben we FaceTime contact gehad met Philip en Mieke. Wij hebben hen leren kennen tijdens de start van het visumtraject en vrijwel het hele traject heeft synchroon met hen gelopen. Zij komen 4 augustus en naar aanleiding van onze eerste week hebben we al heel wat tips kunnen geven vanmorgen.

En hup, weer op pad. Eerst naar een deli, waar ze echt Duits gebak, sauerkraut en wurst en lekker brood verkopen. Vanavond zitten we aan de Hollandse pot, boerenkool (jawel, van Hak) en Deutsche wurst (Erik dan). Meteen van de deli naar de autogarage gereden waar nog een reparatie van onze auto zou plaatsvinden. Daar vertelden ze ons dat we konden wachten maar ook gebruik konden maken van de free shuttle service aangezien de reparatie zeker een uur zou duren.
Nou, die tijd konden we idd beter besteden dus we hebben ons af laten zetten Downtown en bij het kantoor van BCWorks gevraagd om hulp bij het maken van een resumé (curriculum vitae).

Via een heel handig programma hebben we een resumé gemaakt voor Annemarie, het is nog best een beetje werk dus die van Erik doen we de volgende keer. Met al dat netwerken is ons namelijk al verschillende keren gevraagd om een resumé af te geven dus het was van groot belang dat we dit zo snel mogelijk zouden regelen. Zojuist hebben we de eerste verstuurd naar de makelaar van vanmorgen die ook weer verschillende contacten heeft. En meteen een aantal afgegeven bij de receptie aangezien de familie van de eigenaresse hier werkzaam is bij Interior Health, een grote organisatie op het gebied van zorg en welzijn. 

Verder hebben we heel Hollands weer, koud en nat. Vanmorgen zagen we een laagje sneeuw op de bergen, dat was wel heel mooi. Ze voorspellen voor volgende week beter weer, dus nog even geduld.

Vergeten we bijna nog te vermelden dat we zijn gebeld door een contactpersoon van onze verhuizer. Onze spullen zijn gearriveerd aan de oostkant van Canada. Op 12 mei komt de vrachtwagen met onze spullen in Kelowna, we hoeven zelfs niet naar de douane van Vancouver. Goed nieuws dus.

1 opmerking:

  1. zo te lezen vervelen jullie niet echt zeg maar. Goed om te lezen.
    Groetjes
    Bob en Mia

    BeantwoordenVerwijderen