zaterdag 3 mei 2014

Points en discount

Inmiddels wonen we nu bijna drie weken in Kelowna en beginnen we zelfs een beetje te wennen aan het doen van boodschappen. Riep Annemarie de eerste week nog bij ieder product 'oh, wat duur', nu wordt het steeds meer een sport om boodschappen te doen. Ok√©, het kost je de nodige tijd maar het bespaart je een hoop geld. In Nederland moest Erik niets hebben van al die kortingspasjes, hier struint hij alle folders af op zoek naar coupons en onze portemonnee raakt steeds voller van al die pasjes.

Heel veel producten kun je voor 30% of 50% minder kopen als je er 2 of 3 tegelijk koopt. Ook zijn ze hier dol op grootverpakkingen, een zak bloem of rijst van 10 kg is hier heel normaal en het is een stuk goedkoper dan een pakje van 1kg. En datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor suiker (10kg), koffie, toiletpapier, flesjes water en ga zo maar door. 

Via internet kregen we een persoonlijke aanbieding, voor elke 50 dollar die we zouden besteden, kregen we 10.000 punten, deze hebben een waarde van 10 dollar. De supermarkten zijn hier behoorlijk groot en naast levensmiddelen verkopen ze vaak ook elektrische apparaten, keukengereedschap, kleding etc. We moesten nog heel veel spullen aanschaffen voor ons appartement en we hebben vanmiddag flink onze slag geslagen. 

Tijdens het winkelen viel opnieuw op hoe klantvriendelijk en servicegericht ze hier zijn en dat wij echte Nederlanders zijn. We wilden een pannenset kopen maar er miste 3 onderdelen van de 10-delige set en bij navraag (of we de pannen konden aanvullen) was het voorstel dat we 50% korting gekregen. Natuurlijk meteen akkoord gegaan en de missende pannen los gekocht waardoor we meer keus hadden en eind van het liedje goedkoper uit waren. Eenmaal bij de prullenbakken bleek dat in de kleinste prullenbak (van de 3) een klein deukje zat. Met de ervaring van de pannenset op zoek gegaan naar een medewerker en jawel hoor, ook deze kregen we voor de helft van de prijs. 

Met een volgeladen winkelwagen op naar de kassa waar we hulp kregen met het inpakken van alle spullen. Bij het afrekenen bleek dat we nog meer punten kregen waardoor we nu, binnen drie weken, al een puntentotaal hebben ter waarde van 180 dollar, vrij te besteden aan boodschappen. 

                          En dit was nog niet alles...

Na afloop nog even op meubeljacht geweest maar dat valt tot nu toe nog niet mee. We hebben al veel winkels gezien en gisteren en vandaag zelfs een aantal winkels met erg mooie meubels, helaas zijn de prijzen er ook naar. Daar willen we dus nog even rustig over nadenken. Wel heeft Erik te horen gekregen dat hij afgelopen week goed is bevallen op het werk en dat ze hem graag willen hebben. Positief nieuws dus alhoewel we komende week wel een aantal zaken moeten uitzoeken, zoals pensioen, verzekeringen en belasting want dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. 

1 opmerking:

  1. Dit is bijna hemel op aarde voor Erik. Gratis boodschappen geweldig��.
    XXX Bas en Nancy

    BeantwoordenVerwijderen