maandag 12 mei 2014

Eindelijk de meubels voor elkaar

De afgelopen weken hebben we veel dingen geregeld, alleen moesten we nog steeds meubels aanschaffen voor ons nieuwe appartement. Uiteindelijk hebben we na veel zoeken, wikken en wegen besloten om naar de Ikea in Coquitlam te gaan, vlakbij Vancouver, zo'n 375 km van Kelowna. 
Ondanks de regen die ze hadden voorspeld, waardoor er op de hooggelegen gedeelten van de route sneeuw kan liggen, zagen de wegen er op de webcams sneeuwvrij uit. Eenmaal de stad uit klom de route algauw omhoog en jawel hoor, het begon toch te sneeuwen. Gelukkig was het prima te rijden en ondanks de nattigheid hebben we genoten van de route en is het prachtig om de wolken om de bergen heen te zien. Om 14:00 waren we bij de Ikea en waar je ook bent, of het nou hier is of in Nederland, het is allemaal hetzelfde. Vooraf hadden we al grotendeels bedacht wat we wilden hebben waardoor we vrij snel door de winkel heen waren. Het verzamelen van al die bouwpakketten was echter nog een hele klus en met twee karren vol hadden ze er ook aan de kassa hun handen vol aan. 


Daarna was het passen en meten om alles verantwoord in de auto te krijgen en nog wat ruimte over te houden voor accessoires en 'klein' spul. Na een hapje te hebben gegeten nogmaals de Ikea doorkruist en de wagen volgeladen met o.a. lampen, theedoeken, een spiegel, een schilderij, een wasrek en ga zo maar door. Moe maar voldaan op weg gegaan naar het motel in de buurt waar we zouden overnachten. Eenmaal daar hebben we snel ons bed opgezocht zodat we de volgende ochtend al voor achten weer in de auto zaten. Inmiddels liet de zon zich ook weer zien en daardoor zag de terugweg er heel wat anders uit. Opnieuw genoten van de prachtige route, hoge bergen, snel stromend smeltwater en nog behoorlijk wat sneeuw op de Coquihalla Highway. 

In Kelowna hebben we een groot deel van de spullen opgeslagen in de storage, in afwachting van onze sleutel op 27 juni. Een deel van de spullen hebben we meegenomen naar ons motel, waar we al een groot deel van de meubels in elkaar hebben gezet.


Vandaag zijn we naar Vernon gereden, de eerstvolgende 'grotere' plaats vanaf Kelowna, zo'n 45 kilometer rijden. De route voert langs een aantal grote meren en opnieuw was het fantastisch weer en het uitzicht was heel erg mooi. In Vernon gingen we op zoek naar een bankstel want in Kelowna hadden we nog niet kunnen slagen. De typisch Canadees/Amerikaanse bankstellen vinden we echt niet mooi, of je zakt volledig weg omdat ze zo zacht zijn, ofwel 'they eat you' zoals een Canadese vrouw het vanmiddag uitriep toen ze ging zitten. 

Uiteindelijk konden we slagen bij winkel nummer drie, waar ons oog al snel viel op een 'Europees' bankstel. Ondanks pogingen van Erik om af te dingen, ging er geen dollar van de prijs af. Gezien onze wensen en het aanbod hier, hebben we besloten om de bank te kopen. Ook hebben we nog een leuke, 'ouderwets' ogende schommelstoel in een modern jasje gekocht. Nu is het voorlopig klaar met de grote aankopen en moet er eerst weer geld worden verdiend.

Annemarie is nog druk bezig met haar sollicitatie waarvoor ze nu een speciaal rijbewijs nodig heeft om in grotere busjes te mogen rijden. Voor meer informatie hierover zijn we naar ICBC gereden en ze vertelden dat ik eerst theorie-examen moet doen, kosten $ 15,00, ofwel € 10,00.
Je kunt elke dag een examen doen totdat je geslaagd bent. Ze gaf me gratis het theorieboek in handen ter voorbereiding, nou dat gaat er in Nederland toch wel iets anders aan toe. 
Voor onze vakantie gaat het niet meer lukken om dit rond te krijgen maar de theorie kan Annemarie alvast gaan bestuderen de komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten