maandag 14 juli 2014

Een eigen plekje

Het is al een tijdje geleden sinds ons laatste bericht op deze weblog en dat is dus ook de reden dat mensen die zich hebben aangemeld de afgelopen tijd geen berichten hebben ontvangen.

We hebben een heerlijke reis gemaakt en we zijn ruim vijf weken 'offline' geweest. Wel hebben we onze verhalen en foto's gedeeld op een andere weblog. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar onze reis, ga dan naar Op reis met Erik en Annemarie

Eind juni zijn we samen met de ouders van Annemarie aangekomen in West-Kelowna, toch wel een spannend moment. Voor hen was het de eerste keer dat ze de stad zagen, ook spannend omdat we de sleutel van ons eigen appartement gingen ophalen. Na het wonen in een motel en al dat reizen, waren we nu ook wel toe aan een eigen plekje.We hebben de eerste paar dagen veel gedaan in ons nieuwe appartement zodat het in ieder geval alvast bewoonbaar zou zijn. Daarvoor moesten alle meubels en dozen opgehaald worden uit de storage en ook moesten nog verschillende meubels in elkaar worden gezet. Het was fijn dat pa en ma hierbij behulpzaam konden zijn en ook heeft Olaf ons geholpen met sjouwen en het bed in elkaar zetten.

Na twee dagen stonden de meeste meubels op hun plek en hadden we een paar dagen over om leuke dingen te doen en te bekijken in Kelowna. De dozen hebben we voor zolang 'opgeruimd' in de inbouwkasten, die we daar mooi voor konden gebruiken. Ook al was het elke dag een 'gezoek' naar van alles en nog wat en hebben we menig doos meer dan eens opengetrokken, het was bewoonbaar. Erik en Annemarie hebben de eerste dagen 'gekampeerd' op de logeerkamer (kussens en lakens waren vooralsnog onvindbaar) terwijl pa en ma prinsheerlijk in ons nieuwe bed hebben gelogeerd.

Kelowna en de Okanagan staan bekend om de vele wijnen en wijngaarden dus een bezoek aan Mission Hill Winery mocht natuurlijk niet ontbreken.Ook hebben we een bezoek gebracht aan House of Rose Winery en hebben pa en ma kennis gemaakt met Wouter en Aura en de verrukkelijke wijn die ze maken. Ook nu was het weer erg gezellig en hebben we genoten. Na afloop hebben we natuurlijk nog een paar flesjes wijn gekocht.


In Peachland hebben we de eerste avond gegeten bij Gasthaus on the Lake, een erg gezellig en goedlopend restaurant met een prachtig uitzicht over Okanagan Lake en heerlijk eten.
In Summerland hebben we een ritje gemaakt met de stoomtrein, de Kettle Valley Steam Railway door het mooie Prairie Valley met uitzicht over de wijngaarden.

We hebben voor het eerst een duik genomen in ons zwembad, gezweten in de sauna, onze nieuwe barbecue uitgeprobeerd, wijn gedronken op het balkon, het WK-gekeken in de centrale ruimte omdat de tv het niet deed, het uitzicht over Kelowna bekeken vanaf Knox Mountain en Dilworth Mountain en gewinkeld bij Orchard Mall.

Voorbereidingen voor de barbecue

Op woensdag 2 juli was het dan toch tijd voor "afscheid". We hebben de ouders van Annemarie uitgezwaaid ophet vliegveld van Kelowna en dat was toch wel even een moeilijk moment. We hebben het erg fijn met elkaar gehad de afgelopen weken en we zijn blij dat ze nu zelf hebben kunnen zien waar we terecht zijn gekomen. 
Tegelijkertijd is het ook fijn om weer met zijn twee├źn te zijn zodat we van ons huis een thuis kunnen maken en ons hier kunnen gaan settelen.

1 opmerking: