zaterdag 26 juli 2014

Aan het werk

Inmiddels zijn we een beetje gesetteld en krijgt het leven zijn normale ritme. Toch voelt het vaak niet zo, zittend vanaf ons balkon met uitzicht over de bergen of wanneer we een duik nemen in het zwembad of in het weekend heerlijk gaan toeren in de omgeving.

Toch is Erik doordeweeks druk aan het werk en hij maakt soms lange dagen, met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden uitkomen niet altijd een lolletje.
Na het veelbelovende baantje bij het Visitor Center waar we uiteindelijk niets meer van hebben gehoord vertelde Olaf dat een Nederlands stel dat in Summerland een eigen koffiecafé runt nog op zoek was naar een medewerker, voor de langere termijn. Hij heeft contact met hen opgenomen en nadat Annemarie telefonisch contact had gehad zaten we al de dag erop in Summerland voor een kennismaking. We hebben een goed gesprek gehad met elkaar en Annemarie gaat maandag beginnen met haar nieuwe baan. Om te kijken of het bevalt start ze eerst met 2 dagen per week maar dit kan worden uitgebreid naar 3, 4 of 5 dagen per week. Spannend en vooral heel erg leuk!
Verder was het vorige weekend even spannnend met de bosbranden. In heel BC woedden ruim 150 branden waarvan 1 brand vlak achter ons was uitgebroken. Vooral 's avonds bij binnenkomst in West-Kelowna na het gesprek in Summerland, konden we de vuurhaarden op de berg goed zien en dat maakte wel indruk. De volgende dag hoorden we bij het benzinepomp dat de stroom mogelijk eraf zou gaan voor heel West-Kelowna en het omliggende gebied. De brand was namelijk nog maar zo'n 100 meter verwijderd van de enige elektriciteitspaal dus dat was spannend. We besloten om ons geplande dagje uit te verplaatsen en hebben snel wat boodschappen en kaarsen gehaald. Eenmaal thuis bleek dat we de instructie kregen om een koffer met spullen klaar te hebben staan in het geval de wind zou gaan draaien en ook wij geëvacueerd moesten worden, tot nu toe bevonden we ons net buiten de evacuatiezone. Ondanks de aantrekkende wind en het uitblijven van regen, lukte het de brandweerlieden om na een paar dagen de brand steeds een beetje meer onder controle te krijgen. Het was wel erg indrukwekkend want de vliegtuigen, helikopters vlogen af en aan en een colonne van 4 watervliegtuigen vloog diverse malen vlak over ons balkon (we konden de piloot zien zitten) om water te scheppen uit het meer vlak voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten