woensdag 16 juli 2014

Een plekje (onder de zon)

Inmiddels is het al twee weken geleden dat pa en ma weer terug naar Nederland zijn gegaan. Erik is vorige week weer begonnen met werken en dat valt met dagelijks ruim 35 graden niet altijd mee. Ondanks de warmte bevalt het werk hem goed en is er voorlopig werk zat. Annemarie is druk aan het rondkijken voor vacatures en heeft inmiddels een aantal sollicitatiebrieven verstuurd. Vorige week heeft ze geïnformeerd bij het Visitor Center voor een (tijdelijke) baan en dat zag er even hoopvol uit. Helaas, tot op heden hebben we niets meer gehoord en dat is wel typisch Canadees. Het is hier heel gebruikelijk om te solliciteren en nooit wat te horen, geen bevestiging en geen afwijzing. Wanneer er wordt gezegd dat je wordt gebeld -of dat nou de elektricien is, de monteur van de televisie, de verkoper van de autogarage of de yogastudio- in dit geval heeft geen van allen de afgelopen twee weken teruggebeld. Dat is soms wel frustrerend, zeker omdat iedereen hier erg vriendelijk is. We hebben al begrepen dat dit bij de Canadese mentaliteit hoort en in Kelowna misschien nog wel een beetje meer vanwege het warme klimaat. Het gaat hier mañana, mañana...

In huis hebben veel spullen inmiddels een eigen plekje gekregen, ook al staan er nog een aantal dozen. Doos nummer 7, de doos die zoek was, is vandaag ook eindelijk aangekomen. Na weken radiostilte kregen we bericht dat deze weer terug was in Ontario (een paar duizend kilometer hier vandaan) en met de volgende chauffeur weer deze richting op zou komen. Het hele spul is nu weer compleet.

Onze keuken

Onze woonkamer gezien vanuit de keuken

Onze woonkamer 

Onze slaapkamer

 Uitzicht vanaf ons balkon

Zo langzaam aan begint er een beetje ritme te komen. Het is wel een luxe om hier te wonen met een zwembad, jacuzzi, sauna, fitnessruimte en tennisbaan voor de deur. En met die warmte is zeker het zwembad geen overbodige luxe.
Afgelopen weekend hebben we voor het eerst gezwommen in het meer en dan voelt het net alsof je op vakantie bent. We roepen dan ook dagelijks als we op ons balkonnetje zitten met uitzicht op de bergen of een duik nemen in Lake Okanagan, 'je zult hier maar wonen'.

Uitzicht vanaf het zwembad op het hoofdgebouw2 opmerkingen:

  1. Het is echt mooi geworden. Het is hier nu in Nederland ook best wel heet en wij zijn ook wel aan een zwembad toe (zelfs Nancy). Blijf genieten en tot gauw. X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het hier zo warm blijft, dan duik je maar lekker bij ons in het zwembad. Voor je het weet is het al zover.

    BeantwoordenVerwijderen