zaterdag 31 oktober 2015

Wat vliegt de tijd!

Wat vliegt de tijd! Ons laatste blogbericht dateert van juni en inmiddels hebben we de zomer achter de rug, zitten we midden in de herfst en staat de winter voor de deur. Op Big White Skiresort is de eerste sneeuw inmiddels gevallen en volgens de voorspellingen zal de eerste sneeuw hier beneden ook niet lang meer uitblijven.

We hebben een hele lange, warme en vooral erg droge zomer achter de rug. Nu staat de Okanagan al niet bekend om de met Canada geassocieerde kou, strenge winters en pakken sneeuw, toch was het zelfs voor Okanagan begrippen uitzonderlijk lang warm en droog. Heerlijk zou je denken, wat ook zeker waar is, maar het zorgde ook voor vele enorme bosbranden die nauwelijks onder controle te krijgen waren. Het gevolg was dat in de maand augustus de hele vallei zeker een week lang ondergedompeld was in dikke, stinkende rook en er geen berg of lake meer zichtbaar was.

Deze zomer hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en een kajak gekocht. Het idee van een kano hebben we moeten laten varen omdat deze te zwaar bleek te zijn om op de auto te tillen. Na veel wikken en wegen bleek een tweepersoons kajak een ideaal alternatief. We hebben al menig tripje gemaakt en vooral het lange weekend in Bridge Lake, omringd door 'lakes', bood genoeg mogelijkheden om met de kajak erop uit te gaan.

Tot onze verrassing zagen we op de heenweg langs de oever van de rivier een beer lopen. Dus hup, auto aan de kant en camera paraat en wat bleek, moeder beer was niet alleen maar bleek vergezeld door drie cubs. Zoiets verveeld nooit!Ook hebben we dit jaar regelmatig een boottripje gemaakt met vrienden die een speedboot hebben.  Wat is er heerlijker dan te vertoeven op het water met temperaturen van (ver) boven de 30 graden. Het eerste tripje viel letterlijk in het water doordat de boot vol met water liep, daarvoor hebben ze dus een stop uitgevonden. Het tweede tripje bracht ons naar Rattlesnake Island, een heel klein eilandje in Okanagan Lake waar volgens de legende de Ogopogo zou leven.


Eenmaal terug in de boot bleek deze het niet meer te doen en dreven we steeds verder af. Het gevolg was dat we terug naar Kelowna moesten worden gesleept, een tochtje van bijna 3 uur.

Verder zijn we druk geweest met klussen in ons nieuwe huis. Ons wensenlijstje werd alsmaar langer maar inmiddels kunnen we zeggen dat we de benedenverdieping hebben afgerond. We hebben alle muren en deuren geschilderd, Erik heeft de trap bekleed en het is hem zelfs gelukt om de opening tussen voordeur en woonkamer te verkleinen. Daardoor was het mogelijk om de door ons gewenste barn-deur te plaatsen. Deze decoratieve oplossing is vooral om in de winter de warmte zoveel mogelijk beneden te houden. Ook hebben we uiteindelijk een definitieve keuze kunnen maken voor de vloer, grijskleurige vinyl plank, nadat we al verschillende 'proefstukjes' hadden meegenomen uit de winkel. Verder hebben we ideeën om de keuken en badkamer en-suite aan te pakken maar deze grote projecten staan niet eerder gepland dan volgend jaar.

Zoals we eerder ook al wel hebben genoemd gaat het leven hier ook grotendeels zijn 'gewone' gangetje. We zijn allebei druk met ons werk en op dit moment werken we allebei zelfs vijf dagen in de week. Met deze intentie zijn we niet naar Canada gegaan en alhoewel het hier erg gebruikelijk is om full time te werken, dit is niet iets wat we ambiëren. Echter kost emigreren en het kopen van een huis ook veel geld en daarom hebben we besloten om in ieder geval tot mei volgend jaar vijf dagen te blijven werken. Het contract van Annemarie bij de Brain Injury Society loopt dan in principe af omdat haar collega terugkomt van zwangerschapsverlof maar of dat in de praktijk ook gebeurt valt nog te bezien. Deze week heeft haar collega van de Forensische Psychiatrie haar gevraagd of ze geïnteresseerd is in een baan als Social Worker binnen de Forensische Psychiatrie (nu werkt ze daar 1 dag als Outreach Worker ofwel Ambulant Begeleider). Met de komst van een gevangenis in Oliver volgend jaar is de verwachting dat er meer werkgelegenheid beschikbaar komt. Kortom, we maken ons daarover geen zorgen.

Naar aanleiding van vorig jaar winter, toen Erik een aantal maanden regelmatig één of meerdere dagen per week thuis zat vanwege onvoldoende werk, heeft hij onlangs contact gehad met vrienden van ons die een winery hebben in Kelowna. Met zijn opleidingsachtergrond als hovenier is het plan dat hij deze winter het snoeien van de wijnranken voor zijn rekening neemt. Voordeel hiervan is dat hij zelf mag bepalen op welke dagen hij komt en dat is een ideale oplossing voor de dagen dat hij geen werk heeft. Echter stapelen de klussen zich momenteel op en eind van de maand zit hij waarschijnlijk voor een aantal weken in Kamloops.

Afgelopen maand zijn we naar het Nederlands Bergfeest in Vernon geweest. Dit wordt iedere twee jaar georganiseerd voor en door Nederlanders. De hele 'Nederlandse clan' uit Kelowna was aanwezig en ook waren er voor ons vele nieuwe gezichten uit de omgeving. Onder het genot van allerlei zelfgemaakte Nederlandse producten (o.a gevulde eieren, zuurkoolstamppot, Hollandse appeltaart en gevulde speculaas) hebben we nieuwe mensen ontmoet en bijgekletst met vrienden. "Hoogtepunt" van de avond was de Nederlandse quiz met allerlei 'onmogelijke' vragen. Tot onze verassing bleek Erik de winnaar van de avond (met hulp van... ) en mocht hij de Nederlandse Trofee, 'lees klomp', in ontvangst nemen. Over twee jaar mag hij terug om deze te verdedigen.

Na een periode van lang niet kunnen sporten is Annemarie sinds een aantal maanden actief aan het zwemmen en met het zwembad aan de overkant van ons huis is dat wel heel praktisch. Conditioneel moest ze van voren af aan weer opbouwen en begon ze met minder dan 20 baantjes per week, inmiddels is dit opgebouwd tot ruim 40 baantjes per keer. Ze heeft zich vorige week opgegeven voor een 'swimming class' om de borstcrawl te leren en dat bevalt erg goed. Het is heerlijk om weer actief bezig te kunnen zijn.

Voor volgend jaar staat een bezoek van de ouders van Annemarie op het programma en de tickets zijn geboekt. Ze komen half mei en blijven voor een periode van 8 weken! Halverwege staat een rondreis van 2,5 week op het programma, iets waar we zeker al naar uitkijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten